tisdag 4 januari 2011

Bra uppfinningar..

Jag kom på ganska snabbt efter förra inlägget att 2010 års bästa film var Mary and Max. Den vinner klart över de andra. En annan bra film var också Fantastic Mr Fox.
Sen kom jag även på att jag inte vet vilket år jag såg District 9, det kan ha varit i slutet av 2009.

Idag funderade jag lite på uppfinningar. En av mina favoriter har alltid varit glödlampan, den är trevlig. Gillar dock inte energilamporna som finns nu för tiden, det tar ju evigheter innan det blir ljust ordentligt.
En uppfinning som jag bara har tagit för givet i hela mitt liv är avloppssystemet. Det är ju en helt underbar grej! Tänk att bara sätta sig på toaletten, göra sina behov och sen bara spola bort det, och så är det borta. Det är inte alla som kan uppleva detta fenomen. Vi borde faktiskt vara väldigt tacksamma för att vi har ett väl fungerande avloppssystem i detta land. Jag skulle inte vilja behöva gräva en grop varje gång det är dags, eller bara sätta sig i över ett hål där man inte alls vet vad som kan bita en i rumpan.

Sen finns det en uppfinning som jag väldigt gärna vill ha. En diskmaskin.
Vi är så utomordentligt dåliga på att diska i mitt hem så det finns inte. Uppfinningen hembiträde skulle kanske inte sitta helt fel..

1 kommentar:

Lisa sa...

Men det är väl ändå lite spänning att inte veta vad som kan bita en i rumpan?! Det får mig att tänka tillbaka till Frasiers och när man fick vara två för att pinka; en som pinkade och en som lös med ficklampa för att upptäcka dingos=)
Det var tider det=)