måndag 28 juli 2008

Ett lugnt avslut på en rätt galen vecka...


Efter en lördag med aktiviteter som promenera i stan, impuls-tennis, lite mer promenering samt bowling på årets varmaste dag, så tog Paul, Sill, Hanna och jag det rätt lugnt på söndagen.
Lite promenerande gjorde vi, men vi ägnade oss mest åt chill i solen.

Min förra vecka var fullspäckad av att-göra-saker. Jobb i Sundsvall på söndagen, ner till Stockholm med nattåget efter jobbet, frukostdejt med Sill, packa ihop mina ägodelar i Stockholm för att sedan åka vidare till föräldrarnas landställe utanför Motala för att packa ihop mitt liv där. Efter att ha sovit sju timmar på två nätter var jag rätt död. Men upp tidigt skulle jag på tisdagen, då var det dags att åka från Motala till Umeå med alla mina grejjer.
Det höll på att gå åt helvete på en gång när en lampa på instrumentbrädan i den inhyrda skåpbilen bestämde sig för att lysa. Instruktionsboken berättade för oss att det var ett allvarligt fel på insprutningssystemet och att service krävdes så fort som möjligt. Så med bilen full av saker och möbler gav vi oss ut i Motala på jakt efter en OK-mack. Vi var tvugna att stanna på en Shell-mack för att fråga om närmaste OK-mack. Det var tur att vi gjorde det, när pappa sen startade bilen igen hade lampan slocknat.
Det var en relativt lugn, men väldigt lång resa upp till Norr. Runt 83 mil är det mallen Motala och Umeå, med ett Ikea-stopp, några mat- och toalettpauser tog den resan 13 timmar.
Vi började bära och släpa saker på en gång när vi kom fram, men efter ett tag satt vi alla tre bara och stirrade rakt fram. Vi bestämde oss för att sova och ta resten dagen efter på onsdagen. Så upp tidigt igen, släpa och konka upp saker för trapporna och sen bar det av ner till Stockholm igen. Den resan var olidlig. Det var varmt i bilen, vi var trötta allihopa. Resan kändes oändligt lång, trots att den var kortare än resan dagen innan. Tillslut kom vi till Huvudstaden, och jag har nog aldrig varit så glad över att se Stockholm. Efter att ha åkt över 200 mil på fyra dagar så bestämde jag mig för att inte göra någonting på torsdagen. Jag var dock tvungen att gå den 20 minuter långa promenaden från min systers lägenhet, där jag hade spenderat natten för att hålla hennes katt sällskap, till mina föräldrars lägenhet, som var tom eftersom de och systerns katt åkte till landet på torsdagen. Och så var jag ju i extremt akut behov av att tvätta, och då hade ju både jag och min mamma lyckats tvätta hennes stackars Ipod.
Grill, chill och öl på fredagen, aktiviteternas dag på lördagen, promenering, chill och flugsvärmar på söndagen. Efter att ha sovit fruktansvärt dåligt de senaste två veckorna och efter den sjukt ambitiösa veckan, samt att päronens lägenhet är en bastu, så är det ett under att jag fortfarande fungerar...

1 kommentar:

Anonym sa...

Jobbig start på sommarvärmen alltså!
Men det ser gött ut på bilden iaf=)